Vad gör jag när sötsuget rycker in? 

Okategoriserade
Både jag och ni andra vet hur jobbigt det kan bli för kroppen att motstå sötsaker när sötsuget plötsligt dyker upp. 

Under min diet när jag ligger på kaloriunderskott blir det lite extra kryddat vissa perioder. Ni vet när man är hungrig och går i en butik och vill roffa är sig allt, precis så är det. 
  • Mitt första tips för att bli av med sötsuget är att dricka massa vatten. Ibland spelar hjärnan dig ett spratt, sötsuget kan egentligen bero på törst. Fyll upp ett stort glas vatten med is och ett sugrör och drick. 

  • Det andra tipset är att äta ordentliga måltider. Ät istället en extra köttbit istället för att undvika den för att käka godis. Kroppen behöver riktig mat mer än godis. 

Välj aldrig bort en måltid för att få ära något annat, i flesta fall onyttigt. Din kropp behöver mat och näring, näring finns inte i godis. 
  • Dricker du massa läsk? Det kan vara något som väcker sötsuget, samt om du stoppar i dig massa sockerfällor eller socker överhuvudtaget. Undvik socker i den mån du kan. 

En av mina favoritmåltiser är kyckling stekt i curry med ugnsbakad sötpotatis och sallad. Älskar lök och paprika, även majs. 

Gillar

Kommentarer