Vad drar ner motivationen? 

Okategoriserade
Har du känt att du ena dagen haft världens flyt och andra dagen hamnat på noll? Det har jag med. 

Träning har för mig blivit mer än bara träna och gå ner i vikt, det är obetydligt. Träning har blivit min passion & vardag, jag har en väldigt positiv syn på träning. 

Under de drygt två åren jag tränat på gym har min motivation svajat åt alla möjliga håll och mina mål har förändrats. Jag tror att den största orsaken som minskar motivationen är okunskap. Kunskap om vadå tänker ni? 

Att gå till ett gym är mer än bara att sätta sig i en maskin och dra upp och ner allt vad man har. Det ger inte särskilt mycket. Träning handlar om teknik och kontakt med muskeln i första hand. Har du inte kontakt med muskeln kommer du inte belasta eller trötta ut muskeln vilket leder till att den inte växer. 

Mitt tips är att sitta och kolla på klipp där man kan se rätt utförd teknik samt vad de vanligaste misstagen är. Kika in på t.ex styrkelabbet eller fitnessskolan, där kan du även hitta flertal övningar för dina önskemål. 

Vissa dagar känns det som min skalle är tömd med övningar och de passen går oftast sämst. Därför försöker jag alltid planera just vilken muskelgrupp & ungefär vilka övningar. 

Kunskap kommer ge dig mer motivation och nyfikenhet.  

 
 
  
  

Gillar

Kommentarer