Treat yourself; in a healthier way

Kost

Jag tänkte tipsa om lite godsaker du kan unna dig ifall du vill undvika godis, chips och andra vanliga snacks under veckan eller kanske till och med på helgen. Definitionen av "nyttigt" ser olika ut hos alla och jag kommer därför använda mig av "bättre alternativ" som ger dig och din kropp mer fördelar och fyller större funktion för dig som eftersträvar en lite mer clean kosthållning.

1. Det första jag kommer att tänka på när det kommer till bättre alternativ till snacks är vindruvor. Jag är ett stort fan av vindruvor och skulle gärna äta en förpackning om dagen ;)

2. Är du ett stort fan av chips och dipp? Då kanske det lockar med att dippa morötter och gurkstavar i en hemmagjord dipp gjord på kvarg för lite extra protein.

3. Är du verkligen sugen på Snickers, Mars eller Bounty? Ta en titt bland proteinbarsen, där finns det gott om alternativ om du är ute efter choklad. Bars är möjligtvis inte alltid bättre innehållsmässigt i jämförelse med vissa godissorter, men leta efter rätt bars med hög proteinmängd och låg sockerhalt så blir det i alla fall ett lite bättre alternativ.

4. Poppa egna popcorn i kastrull. Enkelt, smidigt och gott! Jag har dessutom testat att poppa popcornkärnor i mikron helt utan fett genom att lägga dem i en skål med en tallrik över; fungerade faktiskt men man får vara uppmärksam.

5. När jordgubbssäsongen är igång är det ett perfekt alternativ; blanda ihop en skål med massa goda bär eller frukter och släng i några skedar keso eller kvarg.


  • Kost

Gillar

Kommentarer