Träningen behöver ett break

Träning
Träning för mig har blivit en passion. Träning för mig är lycka, glädje, paus från tankar och massa svett. Men när blir träningen för mycket?

Jag har under flera månaders tid tränat 5 träningspass i veckan och fått frågan "hur orkar du?" x antal gånger. Träning ska ses som en rolig aktivitet, inte ett måste. Självklart, träning är super bra för kroppen och hälsan, men det är ohälsosamt att skapa sig en stress och oro över om man missar träningspass.

Ibland när jag tränat väldigt intensivt kan det hända att jag tappat inspirationen till nya övningar och motivationen som krävs för att ta sig iväg till gymmet. Det är ett tecken på att man behöver en paus från träningen i ungefär en vecka för att vila upp hela kroppen ordentligt och hämta nya inspiration och motivation. Mitt största tips är att kolla på träningsrelaterade videos.

Efter mina tre sommarjobbs veckor på Smögen utan gym hade jag aldrig någonsin känt en sån lycka och så mycket motivation jag hade när jag klev uppför trappan in i entrén.

Ha en aktiv vila. Gå på promenader och rör på dig. Alla behöver en paus!

Gillar

Kommentarer