Sverige är bra på mycket men...

Okategoriserade
Sverige är ett relativt bra land och kämpar på med jämställdheten på en rimligt hög nivå i jämförelse med andra krigsdrabbade länder. Å andra sidan ska man inte jämföra Sverige med andra länder då vi varit neutrala i över 200 år dvs inte varit i krig under alla dessa år. 

Det är som att jämföra vem som är bäst på fotboll med Zlatan och en vanlig fotbollsmedlem från Farsta. Ni förstår principen. 

Sverige är bra på mycket, men det finns en sak som jag tycker borde förbättras. Svenskar borde ta för sig mer och vara trevligare. 

Hela jorden består av olika kulturer, i en del kulturer är det ofint att kolla i varandras ögon medan det är något man bör göra i våran kultur. I andra kulturer står man 10 cm ifrån varandras ansikte medan vi i Sverige skulle tycka det var väldigt obehagligt då vi föredrar en armlängd. 

I USA t.ex är människorna väldigt duktiga på att ge komplimanger ute på gatan till främlingar. Det är sällan det händer i Sverige. Vi vet hur mycket en komplimang kan ge oss och kan ge oss extra energi för dagen, tänk om det skulle ske varje dag? Tänk hur allas självförtroende skulle höjas! 

För att detta ska ske kan vi inte gå och hoppas att andra ska ta tag i det, det börjar med dig. Om alla tänker som ovan kommer det aldrig att ske, det måste börja någonstans. En komplimang är inte så komplicerat va?  

 

Gillar

Kommentarer