Q/A

Kost, Träning
Till att börja med, tack så mycket för din kommentar och tack så jätte mycket för dina peppande ord!

Jag ska försöka besvara dina frågor så utförligt som möjligt och mina svar kommer att vara utifrån egna erfarenheter och utifrån mig personligen.

Att hitta en balans mellan kost och träning är en fin balansgång i sig, att sedan få med sig psyket i allt detta är ännu svårare. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte påverkats av sociala medier och ideal, däremot påverkas alla i olika mängd och av olika faktorer. För att hitta en balans mellan allt detta krävs det att testa sig fram och hitta något man trivs med både fysiskt och psykiskt. Hitta rätt mängd träning, rätt kost och ditt psyke kommer förhoppningsvis även det påverkas positivt.

Min balans är att känna mig positivt inställd till träningen, äta bra råvaror och dra till med lite skräp då och då när det krävs och när jag kan känna mig stolt över att veta att jag ändå äter bra mat och känner mig fräsch i kroppen.

"Det är dina vanor som formar kroppen, inte undantagen. En glass eller pizza någon gång är ingenting i det stora hela"

Efter min förra deff där jag under en längre period var van med att räkna kalorier blev det en berg & dahlbana för både psyke och kost. I och med mitt kontrollbehov att behöva ha koll på allt jag stoppar i mig under en deff skapade det ett beteende som jag till slut lyckades vänja bort efter ett tag. När man har räknat kalorier lär man sig ungefär vad saker och ting innehåller och man kan därefter uppskatta ungefär hur mycket av något man behöver; dvs ögonmåtta. På det viset behöver man inte räkna kalorier lika strikt och hetsen minskar något. Däremot reflekterar jag nästan alltid över vad jag stoppar i mig på både gott & ont.

Mitt största tips för att minska hetsen kring kosten och slippa räkna kalorier är att välja rätt råvaror. Med rätt råvaror kan du äta mycket och dessutom få i dig alla kroppens byggstenar. Välj råvaror du tillagar helt själv och inte hel-/halvfabrikat. Välj potatis framför pommes frites, nötfärs framför köttbullar och så vidare.
HÄR hittar du en lista på bra råvaror.

Hoppas att du fått ett någorlunda bra svar på dina frågor ;)

Gillar

Kommentarer