Nånstans i allt detta kommer all bullshit 

Okategoriserade
Skitsnack har blivit en del av vardagen för många. Hur mysigt är det inte att ha en tjejkväll där man kommer in på ämnen om sina kompisar där skitsnacket snabbt tar över. Seriously, fyraåringar är mognare än så. 

Om vi börjar allt från början. 

Avundsjuka. Avundsjuka är oftast grunden för skitsnack. Avundsjuka handlar inte bara om att den tjejen äger en MacBook air, IPhone 6 och lever i ständig lyx. 

Självklart kan alla bli avundsjuka och alla, då menar jag alla, blir det någon gång men man kan bli det på ett bra eller ett dåligt sätt. Det är en sak att kunna hantera sin avundsjuka och omvandla den till glädje för den personen och vara glad för dens skull. 

Men i grund och botten bygger mycket på att skapa avundsjuka om man tänker efter. Man pimpar upp sina selfies för att se så bara ut som möjligt, likadant med märken osv. Man lägger ut bilder på lyxmiddagen i Thailand för att få det se ut som man har exakt de livet de andra strävar efter. 

Avundsjuka skapar näthat, men det är pinsamt att vara avundsjuk och man döljer det mer än gärna och gömmer sig bakom skärmen där man börjar skriva precis vad man tycker men som en anonym feg person som inte vågar stå för sina åsikter. 

Läsare gillar att läsa om bloggarens fancy liv, shopping, dyra middagar och allt vad en bloggare gör på sin lyxiga vardag. Det är sånt man gillar att läsa men det triggar samtidigt upp avundsjuka och skapar hat. 

 
 
Har just du något åsikter eller tankar kring ämnet? Kommentera mer än gärna! 

Gillar

Kommentarer