Mobbning är aldrig okej 

Okategoriserade
Jag slår vad om att vi kan nämna minst en person i varje klass som känner sig aningen utstött eller ensam på dagarna. Mobbning innebär trakasserier, förtryck & kränkningar.

Mobbning står inte bara för fysiska trakasserier så som knuffar och liknande, utan också psykiskt. Flera bokstäver, ett ord eller en mening kan kränka, skada och såra en person långt in på djupet. 

Jag tycker att det är otroligt viktigt att uppmärksamma och förebygga mobbning, inte minst bjuda in de man ser känner sig ensamma eller håller sig undan. Ett enkelt "hej, hur mår du?" är inte så komplicerat, eller att ge en komplimang. 

Det är ALDRIG under några omständigheter okej att mobba, kränka eller nedvärdera någon! Välj dina ord och tänk igenom noggrant innan du kastar ur dig något du sedan kommer ångra, ånger löser tyvärr inget och fungerar tyvärr inte som plåster på såren... 

Vi måste lära oss att le för andras framgångar och sluta vara så själviska och självupptagna. 

Idag kör vi på en LOVEBOMB!! Ge komplimanger och skicka ett sms till de som betyder mycket för dig och kanske ett "jag saknar dig" till en gamal vän. 

Gillar

Kommentarer