Mitt träningsschema

Träning
Jag tränar i genomsnitt 5 dagar i veckan, mer eller mindre. I och med att jag tränar så pass ofta delar jag upp passen till exempel ett ryggpass, biceps/triceps, bröst/axlar och ben. Det kan vara olika upplagda med olika muskelgrupper men ni fattar principen.

Skulle jag träna hela kroppen 5 dagar i veckan skulle den inte hinna vila upp sig mellan passen. I början är det viktigt att inte träna alltför ofta utan vänja kroppen och då kan man träna hela kroppen för största effekt, helkroppspass fungerar toppen för nya inom styrketräningen.

Nackdelar med helkroppspass är att volymen inte är särskilt stor. Det är omöjligt att bomba med massa set (antal gånger du ska utföra övningen, 5 set med 10 reps= övningen utförs 5 gånger med t.ex. 10 lyft i varje set) och övningar för samma muskelgrupp i ett helkroppspass.

Glöm aldrig att efter allt hårt slit på gymmet, i spåret eller ja, you name it... Glöm aldrig hur hårt du slitit eller svettats. Ju hårdare du tränar desto större resultat och desto nöjdare!

Gillar

Kommentarer