Min framtid

Om mig
Jag blir 16 år i Oktober och börjar mitt första år på gymnasiet om mindre än en vecka, jag blir arton om 2 år.

Jag har redan nu börjat fundera på vad jag vill göra efter gymnasiet och jag har länge snackat om att resa till USA och ta något år ledigt innan jag börjar läsa på högskolan, vilket jag tänkt göra. Min tanke är att bosätta mig i USA under en period och hitta ett jobb där jag kan få en lön att försörja mig på.

Jag har ett stort intresse för träning och har därför funderat på att läsa till PT och ha det som ett jobb vid sidan av.

Men å andra sidan vill jag införskaffa mig en egen lägenhet och bil, först och främst lägenhet. Ingen tvekan om att jag ska skaffa körkort på min artonårsdag. Jag kan redan nu längta efter egen lägenhet, egen inredning och klara sig själv, ta en korg på ica och gå och småplocka precis det man själv vill ha till middag... Jag längtar!!

Jag har 2/3 år kvar att fundera på detta och mycket kan hända under dessa åren. Jag vet inte riktigt hur jag känner kring ett val mellan dessa alternativen ovan, det kommer säkert gå att lösa och försöka se till att båda händer.

Min plan är att spara pengar vilket jag redan nu börjat göra och självklart skaffa mig ett jobb. Kanske drar jag till USA efter studenten och väntar med lägenhet tills jag kommer hem och ska börja plugga, eller skaffar mig en lägenhet och hyr ut den medan jag drar till USA. Det jag är rädd för är att om jag skjuter på USA resan kanske pluggandet och annat oförutsägbart dyker upp i vägen. What so ever, jag ska till USA, punkt slut! Jag vet att mina föräldrar kommer finnas vid min sida oavsett vilket beslut vi/jag tar och stöttar mig.

Framtiden är din, du kan själv styra över vad du vill göra och inget är omöjligt bara du kämpar!

Lite tankar jag har kring framtiden efter gymnasiet. Har du några planer?

Gillar

Kommentarer