"Man blir kär i en personlighet, inte ett kön"

Åsikter
Sexuell läggning... Det finns så extremt många delade åsikter kring detta. När jag går in i en diskussion inom detta ämnet kan det göra mig så jäkla upprörd rent utsagt.

För mig är det helt naturligt när man möter på två killar och eller två tjejer som är tillsammans. Något väldigt klyschigt men också väldigt sant är att man blir kär i en person, personlighet och utseende och inte ett kön. Det handlar om vad som är attraktivt för en själv, det är inte så mycket man kan styra över.

Fördomar uppkommer dagligen om alla sexuella läggningar. Och så har vi ordet "bög" som nuförtiden helt tappat betydelsen. Idag är man en bög om man är feg och används för det mesta i negativt syfte. Har han dittan är han bög, har han dattan är han bög osv osv...

Söker man upp ordet "bög" kommer synonymer som "homosexuell man, homo, gay" men också ordet "fjolla".

På senaste har jag skrivit och diskuterat en del kring just jämställdhet i skolan och vad man ska göra för att minska klyftorna mellan vad som är manligt och kvinnligt. Ett utdrag ur texten:

"Det dras dagligen en linje mellan kvinnor och män, tjejer och killar. Går man in i en butik kan man snabbt se en damavdelning och en herravdelning, rosa och blått, dockor och bilar. Redan i den unga åldern skapas en bild om att flickan ska ta hand om barnet i form av en docka medan pojkarna leker med leksaksbilar. Hur ofta kan man se en pojke leka med en docka?

Jag anser att för att minska klyftorna mellan manligt och kvinnligt krävs det att just manligt och kvinnligt försvinner från dels marknaderna. Man ska kunna gå in i en butik och köpa den där snygga jackan utan att oroa sig för om det är en herr- eller damjacka.

Det är dags att sluta med fördomar och sexistiska skämt som nedvärderar kvinnor. Det handlar om små förändringar som kan förändra ett större perspektiv och samhället. Sluta framställa mannen i överläge och kvinnan i underläge. "

Detta är bara en liten sammanfattning av hela mitt dokument som innehöll statistik och studier kring just detta ämnet.

Smink är något som är väldigt kvinnligt och i alla reklamer man ser på tv/ sociala medier innehåller kvinnor. Vart är männen? Allt fler killar bär smink i dagens samhälle vilket jag tycker är modigt gjort. Vart kommer det feminina ifrån? Varför är uppfattas man som gay om man bär smink? Media behöver skapa en bild som gynnar samhället, att det är okej att vara och se ut som man vill och låta saker och ting bli mer neutrala och inte dra en skarp linje mellan feminint och maskulint.

Trots att Sverige är en av de länderna som är mest jämställda har vi fortfarande mycket att jobba på.

 

Gillar

Kommentarer