Hur går en deff till & varför? 

Okategoriserade
 
 
Hej Emelie! 

Absolut, vore kul att dela med mig om min deff & hur den går till. 

Deff betyder att definiera vilket benämns i sammanhanget att minska fettprocenten samtidigt som man behåller muskelmassa. Under sin deffperiod ska man alltså gå på kaloriunderskott samtidigt som man tränar lika hårt som vanligt. 

Allt handlar egentligen om kalorier in & kalorier ut. Du ska göra dig av med fler kalorier än du förbränner, dvs får du i dig mindre kalorier än vad du förbränner minskar du i vikt/fettprocent. 

Att deffa kräver en enorm disciplin då man inte får ge vika för några sötsaker eller annan mat för den delen heller. Du måste hela tiden tänka på vad du stoppar i dig. 

Först & främst har jag bytt ut alla drycker till vatten, det har inte varit något problem då jag i vanliga fall helst hoppar läsk & andra sockerfällor. Därefter skippar jag all skräpmat & snacks, så som chips, godis osv. 

Det gäller att bestämma sig & stå fast vid det därför att det är svårt att hålla sig till sin plan när man käkar middag hos andra eller är med kompisar.

Mitt mat schema:

Frukost: Smoothie bestående av naturell yoghurt, naturell kvarg, hallon, banan & L-Carnitin. 

Lunch: Matlåda med ca 1 1/2 dl ris, ca 1 dl ärtor & kyckling stekt i peppar o paprikakrydda. 

Mellanmål: frukt av något slag 

Middag: Något som serveras hemma i lagom mängd 

Kvällsmål: i form av kvarg med nötter eller frukt 

Min deff är skräddarsydd för just mig & jag har ingen större erfarenhet av det heller utan jag gör på det sättet som känns rätt för mig. Jag har skapat min egna deff efter mina egna förutsättningar. 

Vill du veta mer detaljer, gå in HÄR! 

  
 

Gillar

Kommentarer