Hur bygger man stora armar? 

Träning
Killar jag är ledsen, det är inte bara biceps som får dina armar att växa större. Det räcker inte att bara gå till gymmet och kötta biceps som jag och många andra vet att man lätt gör som nybörjare. 

Att få stora, muskellösa armar kräver axlar och triceps. Stirra dig inte blind på biceps och att stå och curla biceps varje träningspass. 

Som ni ser på bilden ovan är det i princips axeln och triceps som bygger armens form. Lägg för ett finger över den nedre pilen och hokus pokus så blir armen plötsligt inte lika stor och kraftig längre. Och hur skulle det egentligen se ut utan välbyggda axlar? 

Såhär skriver Ironmanmagazine ; "Triceps har fler huvuden än biceps, och utgör en större delen av armen. Vill du ha stora armar är det viktigare att fokusera på triceps, eftersom det är en större muskel. ". 

Genom kombination att träna både biceps, axlar och triceps kommer du få snygg armar. Snygg symmetri är att rekommendera ;) 

•För att bygga större armar krävs det att du stimulerar och arbetar muskeln regelbundet så att den bryts ned och byggs upp igen, förhoppningsvis lite större. Fokusera på den/ de delar du ligger efter med men glöm inte att träna alla muskelgrupper. 

•Set & reps spelar också roll när du vill öka din muskelmassa. Jag rekommenderar att köra 3 set med 8-12 reps per muskelgrupp. Om du tränar med få reps och på ditt RM kommer du träna din styrka, styrka är grymt att ha, men i detta fallet ser jag det som att du vill öka din muskelmassa och då är inte detta det effektivaste sätter. Inte heller att träna med många set och många repetitioner därför att det tränar mer uthållighet än muskelvolym.

• Variera din övningar och byt ut dem relativt ofta för bäst resultat. Kör du samma gamla vanliga kommer kroppen att vänja sig och inte behöva kompensera genom att växa sig större och starkare. 
Alternativt kan du behålla liknande övningar men variera mellan vikt, set och reps. 

•Fokusera inte på vikten utan på utförandet och tekniken. Korrekt teknik ger dig förutsättningen att bygga dig större. 

Gillar

Kommentarer