Gymnasiet// Framtidsplaner

Okategoriserade
Jag och flera tusen andra står nu inför valet där vi ska välja en linje och ett gymnasium som passar just oss och det vi tänkt oss dvs våra ideer kring framtiden.

Mitt förstahandsval kommer att bli Thoren Business School som är en skola som passar in på mig. Dem jobbar i block dvs att dem delar upp arbetsområdena så man har några i taget 6 ämnen igång). Det krävs mycket eget ansvar för sitt pluggande och jag har hört mycket gott om den skolan. Jag hoppas på det bästa!

Jag har länge vetat om vilken linje jag ska välja och är därför skapligt säker på just det. Jag kommer att välja Sam media. Samhällslinjen är en bred kurs där man får tillgång till de flesta kurser på universitetet och med kursen matte 3 får man tillgång på alla (har jag för mig).

Inom sam kan man välja mellan tre kategorier:

Samhällskunskap (sam sam)

Beteende

Media

De flesta jag känner har valt att gå beteende men jag ha fastnat för just media.

I och med att jag bloggar och tycker om att skriva passar media mig perfekt. Man får lära sig om journalistik, redigering, bilder, hur det fungerar bakom kameran osv. Jag tycker det verkar väldigt intressant!

Jag kommer att välja till kursen entreprenör vilket är en utbildning för dem som t.ex. vill bli egenföretagare.

I framtiden skulle jag gärna jobba för en tidning eller ha en egen tidning där jag kan intervjua exempelvis kändisar osv. Eller kanske till och med starta en egen Tv show. Min dröm är att bo i USA och ha ett bra jobb jag tycker är roligt!

Jag har många ideer och planer. Inget är omöjligt! Kämpa, kämpa och kämpa! 

 
Efter gymnasiet har jag en plan om att åka till Miami Florida eller Los Angeles där jag vill träna språket och leva livet. Kommer antagligen vara väldigt skoltrött så vill ta en paus efter gymnasiet, hitta ett jobb i USA och stanna där etag och sedan hem till Sverige för att börja plugga.  

Gillar

Kommentarer