Gör du det verkligen bättre själv?

Åsikter
Vi ungdomar är experter på att döma folk, lägga kommentarer och snacka skit utan att vi ens tänker oss för eller ens reagerar. Det är fruktansvärt!

Jag vet, alla här vet att du, jag och den där andra personen någon gång sagt något elakt om någon. Jag hör dagligen när folk i min närhet gör narr av andra personer, till och med av ens egna vänner. Vem hånar och snackar massa skit bakom ryggen på ens kompis?

"Fyfan, hur kan hon ens leva med att hon har så ful röv" eller "hur kan hon ens stå ut med att vara så smal/tjock". För det första ser alla individer olika ut, precis som du och jag. För det andra kan man inte själv bestämma hur man ska se ut och det är dags att acceptera det nu. Eller?

Hur skulle du själv reagera om någon skulle sagt så om dig? Tänk efter, på riktigt!

Jag har varit millisekunder ifrån att säga till flertal personer som dagligen hånar andra människor, frågan är om de ens märker själva att de gör det? Jag ångrar mig tusen gånger om att jag inte sa till! JAG vill att du nästa gång när du hör någon säga något illa om någon, tar tag i det och säger till, även fast du inte känner personen som blir trakasserad. Det är dags att sätta gränser, att få människor att inse vad som är moraliskt rätt.

En gång hade jag sån lust att ropa på personen dem hånade och be dem som uttryckte sig att säga exakt det dem sa innan till den personen. Tänk vad häpna och skrämda dem skulle blivit, och inte minst en stor skam.

Varför ska du bry dig eller ens lägga din tid på hur andra ser ut? Har du brist på samtalsämnen?

Sprid bara kärlek!

 

Gillar

Kommentarer