Gör dina utmaningar till en förändring

Åsikter, Träning
Vi ställs inför utmaningar och svårigheter dagligen och jag tänkte diskutera om främst träning eftersom att det är just det min blogg handlar om. Träning och kost.

Det kan vara utmaningar som att hoppa över resterna av alla sötsaker från lördagen på söndagskvällen. En del människor, eller egentligen de flesta har svårt att sätta gränser och säga ifrån när ens cravings kommer in i bilden. Det kan vara inlärda rutiner som att du alltid äter något framför tv:n och inte kan komma ifrån det. Det är något man tränar bort.

Något jag har lärt mig är att vara disciplinerad. Jag blir triggad av tanken att jag känner att jag inte orkar ta i en sista gång till på gymmet, det gör att jag gör ytterligare två reps till bara för att bevisa för mig själv att jag kan. Det är på både gott och ont. Jag har lärt mig att ge det lilla sista som är det som egentligen räknas, det är det som ger dina resultat.

Vad jag vill komma fram till med detta inlägg är att det handlar om att utmana sig själv och testa ens gränser för att utvecklas. Om du inte vill träna, varför inte dra till gymmet bara för att?! Om du verkligen vill ha glass, ta inte glass! Gör det motsatta bara för att lära dig att säga ifrån. Töj dina gränser då och då.

Det handlar inte bara om träning utan om allt. Skola, jobb och annat du kan komma på. Gör det för din egen skull! Sluta vara så bekväm.

Utmana dig själv, gör saker du kanske inte skulle gjort annars. Det är en bra lärdom inför framtiden.

Gillar

Kommentarer