Ett långt fett inlägg om hur jag mår

Okategoriserade
Hej hörni, mina inlägg varierar väldigt mellan både träning och snabba vardagsinlägg dvs snabba inlägg man slänger ihop på 5 min, därför kommer det här inlägget bli ett långt fett inlägg om hur jag mår. 

Det är 2017, jag blir sjutton i höst. 1 år kvar tills 18, jag må hålla med alla andra om att detta är det segaste året. Man är så nära men ändå så långt ifrån på något sätt.

Nå, hur mår jag egentligen? Vanligtvis svarar jag alltid att jag mår bra när folk frågar, vilket bara kommer av ren reflex, men jag måste vara ärlig och säga att det stämmer. Jag mår bra. Självklart finns det dagar som är jävligt stressiga och allmänt dåliga, but that´s life. Det har varit mycket i skolan på sistone eftersom att kurser har börjat och avslutats, det är den största faktorn bakom stressen som dyker upp ibland. Det är franskaprov, två svåra engelska inlämningar, historia, prov i samhällsekonomi, matteprov och så vidare...

Igår lämnade jag nämligen in mina kursval jag valt inför tvåan och trean. Valde ledar-och beteendevetenskap som innehåller retorik, entreprenörskap och psykologi, sedan tre individuella val som blev naturkunskap, kriminologi och engelska 7. Valen är ju inte avgörande för framtiden men försökte välja det som gav högst merit och eftersom att jag kommer fortsätta att läsa franska 4 får jag extra merit för det.

Vecka 11-14 kommer jag gå ut på APL (praktik). Första veckan kommer jag att vara på Mc Donalds tillsammans med Olivia viket kommer bli fruktansvärt roligt. Vi två tillsammans, vågar knappt tänka på det, lol! Resterande 3 veckor kommer jag troligtvis spendera på ett café då jag helst ser en möjlighet till extrajobb.

För övrigt trivs jag superbra i skolan och i min klass. Hade ångrat mig så grovt om jag inte valt Thorén, ett utav de bästa valen jag gjort. Trivs så himla bra och gemenskapen är underbar. Jag har nog aldrig varit den som ogillat skolan, särskilt inte nu. Vill knappt gå hem från skolan, haha... Klassen består av massa goa individer, de flesta positiva och glada vilket jag tycker om då jag själv är en sådan person. Jag är väl inte den eleven som sitter längst bak i klassrummet gömd i ett hörn, snarare den som kommer med konstiga idéer och syns och hörs, fast på en lagom nivå. Jag har inga problem att ta för mig och bjuda på mig själv vilket är en bra egenskap enligt mig själv. Har man haft idrottslektion med mig och varit i samma lag vet man ;) Jag skulle chansa på att man hör min röst ganska ofta haha...

Träningen och deffandet då? Hade en liten svacka i träningen för några veckor sedan, men har börjat hitta tillbaka. Har som sagt gått på deff nu i över 5 veckor och det är väl inte så jätte länge egentligen. Inga större resultat ännu, men har svårt för att undvika bröd då det är min absolut svagaste punkt och största craving. Från och med nu har jag bestämt mig för att endast käka bröd under mina cheatdays, dvs onsdagar och lördagar. Det svåra är att försöka undvika att ta dåliga beslut därför att när magen börjar kurra är den inte lika enkelt. Min deff är ganska fri, det viktigaste under deff är ju att ligga på ett kaloriunderskott och det betyder att jag kan käka i princip vad som helst om jag vill det. Däremot vill man äta så kalorisnålt som möjligt därför att då kan man ta för sig mer, exempelvis kan jag äta en större portion kyckling än vad jag kan käka hamburgare då hamburgaren sticker iväg i kalorier så snabbt. Relativt enkelt att deffa under vardagar eftersom att man har lektioner som gör att man fokuserar på annat, det är liksom fruktost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål som gäller. Har däremot inte börjat ta med matlåda till skolan, försöker ta för mig av salladsbuffén istället.

En sak jag hade problem med för ett tag sedan var att somna på kvällarna. Jag blev aldrig trött. Kan ha varit oro över något. Det har blivit bättre nu tack och lov.

Just nu har jag kommit in i en period i livet där jag bara vill spendera tid med kompisar och ha roligt. Jag vill lägga fokus på mina träningsmål och följa min deff noggrant. Ridningen har jag lagt på hyllan och har inga planer för att börja just nu heller. Jag var super lycklig under tiden jag hade Pokemon men har nu i efterhand kommit i underfund med att jag missade ganska mycket, särskilt mina kompisar. Min vardag såg ut så att jag var i skolan, åkte till stallet, käkade och sov, tränade de dagar jag inte var i stallet och resten av timmarna spenderade jag i soffan för att jag inte orkade hitta på något. Det var mitt val och det är inget jag ångrar, men idag känner jag att jag vill ta tag i det och lägga tid på mina vänner, vilket jag gjort den sista tiden med massa middagar, bio och myskvällar. Jag uppskattar mina vänner så mycket!

Jag är en person med två mood, antingen hittar jag på saker hela tiden och är svinspontan eller så vill jag spendera tid för mig själv en hel helg hemma med hörlurar och kolla film i min säng. Det kallas variation och det är något som är nyttigt för själen.
Btw, under sportlovet drar jag och Hanna till Vemdalen tillsammans!!

Gillar

Kommentarer