En idealisk förebild

Åsikter
Är det något vi strävar efter? En förebild för många är en person som främst inte gör några misstag utan alltid tar rätt beslut. Det är en person som många ser upp till och därför är det förbjudet att göra misstag och man måste hela tiden visa sig rak i ryggen och aldrig vända sig tillbaka eller göra något som inte är tillåtet. Visst är det så?

En förebild måste ha de rätta åsikterna så ingen tar skada, men är det verkligen en förebild? En förebild är väl ingen person som måste vara enligt en viss mall och anpassa sig efter olika punkter för att räknas som en förebild utan att behöva höra att hon är en usel förebild?

En förebild enligt mig är en person som kan göra misstag därför att det är tillåtet att göra misstag och lära sig utav dem. Det är det som är det viktiga eller? Det är på det viset man lär sig vad som är rätt och fel här i samhället. Vad är man för en förebild om man hela tiden gör rätt och aldrig gör misstag? En förebild är fortfarande en människa, precis som du och jag.

Det finns både stora och små förbilder t.ex. bloggare eller syskon.

Enligt mig är det viktigaste hos en förebild att man visar att man kan vara sig själv utan att anpassa sig efter massa mallar och ha sina egna åsikter. En förebild är väl inte perfekt? Och perfekt är väl inget man ska sträva efter heller?

 

 

Gillar

Kommentarer