"Det är som att säga till en person som är tjock att den har fetma"

Okategoriserade
I dagens samhälle är det många ämnen som cirkulerar kring ämnet tjock & smal. Killar känner press att bygga muskler medan tjejer gör allt för att bli smala, allt detta för att passa in i samhällets normer. Detta inlägg ska inte handla om samhällets ideal & normer utan om kränkningar om människors kroppar. Det värsta man kan göra är att fråga någon som är tjock om den har fetma. Det gör man bara inte! 
Något jag reagerar starkt på är att människor tror att det är helt ok att fråga en smal person om den har anorexia, det är precis samma sak som ovanstående. 

Det är lika kränkande och man ska överhuvudtaget inte ens bry sig eller fråga kränkande frågor till någon om ens kropp.

Vi alla äger våra egna kroppar och tar våra egna beslut. 

Bara för att någon är smal betyder inte det att man har anorexia. Vad är bakgrunden? Sjukdom? Allmänt svårt att gå upp i vikt? 

Samhället vet att man inte kallar någon tjock och att det är oerhört diskriminerande att påpeka att någon är tjock. Men, det är lika diskriminerande att säga att någon är smal. Det handlar om någons kropp och inte någons fettprocent. 
När jag var liten var jag väldigt smal och kunde i princip ha båda händerna runt låret och nå runt. Jag har aldrig haft problem med att äta utan hade svårt att gå upp i vikt. Jag hade människor i min omgivning som ständigt påstod hur smal jag var och att jag var tvungen att käka mera. Idag känner jag mest, ven fan säger så?! 
Är det inte okej att vara smal? Visst, det kanske inte är det mest hälsosamma men det var inte något jag kunde styra över. 

Det är lika okej att vara underviktig som överviktig! 

 
  


 En 12-årig Linn 

Gillar

Kommentarer