Clean eating

Okategoriserade
För att komma i form och inte göra det genom ständigt dietande som inte är hälsosamt finns det en "livsstil" som kallas clean eating. 

Att dieta innebär att dieten någon gång kommer till ett slut och en diet är inte något man kan gå på hur länge som helst eftersom att dieten ofta är väldigt strikt. När man väl nått sitt resultat och återgår till gamla vanor förlorar man snabbt formen, därför krävs det en förändring i livsstilen om man söker en hållbar form. 

Jag har tänkt börja med clean eating vilket innebär att jag äter 80 % clean food, så som fisk, kyckling, kött, potatis, rotfrukter, frukt, bär osv. Alltså råvaror med mycket näring och som lagas från grunden. Det ska vara så fritt från tillsatser och socker som möjligt. 20 % kommer att vara processade livsmedel med tillsatser och annat, dvs till viss del skräpmat. 

På detta sättet kommer jag äta så ren mat som möjligt, ett exempel kan vara kokt potatis med kokta rotfrukter, ärtor och hemmagjorda köttbullar på nötfärs. Eftersom att detta är en livsstil kommer jag självklart tillåta mig äta mat med tillsatser och socker också, men ska försöka undvika så mycket som möjligt. 

Läs mer om clean eating HÄR

Gillar

Kommentarer