Åsikt om åsikter

Åsikter
Åsikter stöter vi på dagligen, särskilt på bloggar. De flesta älskar att läsa andras åsikter och därför gillar vi att läsa bloggar och debattartiklar.

Det är viktigt att höra på andras åsikter och ta del av dem därför att vi bildar oss en uppfattning och kan ändra våra egna uppfattningar. I och med att alla har egna åsikter och har rätt till att ha det finns det inga rätt eller fel, däremot finns det moral. Det är viktigt att lyssna på andras uppfattningar, bara för att du har en åsikt om någonting betyder inte det att din åsikt är rätt. Likaväl så som du kan tycka någon annans åsikt är fel kan någon annan tycka att din är fel.

Det är viktigt att alla har åsikter även om vi inte tänker på det. Jag menar, tänk om alla skulle tycka likadant eller om man inte hade yttrandefrihet då skulle samhället alltid se likadant ut och man skulle bli tvungen att liksom "deal with it" och haka på alla andra... Man skulle inte få en chans att förändra eller byta uppfattning. T.ex. med klädstilen, alla har olika uppfattningar om klädstilar och vi har på oss det vi trivs i. Det är bra att det finns olika klädstilar och utan dem skulle alla se exakt likadana ut, hur skulle det vara?

Tjejer gnäller över Copycats som köpt likadana skor som en själv samtidigt som hon tycker att de med annan stil klär sig för jävligt. Jag vet inte hur många tjejer jag ser på stan som har exakt likadana outfits (i princip) som alla andra tjejer. Det är lite roligt att vi hakar på den trenden som alla andra hakar på då vi helt enkelt inte vågar sticka ut. Jag vill lyfta fram och beundra dem som har en annan klädstil! Och jag säger inte att det är fel att följa populära trender därför att jag är en av dem, men jag tycker ändå att man ska kunna följa sin egen stil och inte alla andras.

Jag menar kolla hur snabbt man ändrar uppfattning om saker så fort det blir populärt. Bootcuts var bland det fulaste jag skådat när jag såg det första gången, men se nu, nu hänger det ett par i min garderob där hemma.

Det jag vill säga är att det är viktigt att lyssna på andras åsikter även fast man inte håller med. Ens åsikt kan även förändras, men det viktiga är att stå upp för ens åsikt men ändå lyssna på andras. Jag vill uppmuntra alla till att våga ha en åsikt, våga argumentera och utveckla sina åsikter.

Särskilt för oss flickor, tjejer,kvinnor and so on som behöver ta större plats och uttrycka oss. Man vågar inte uttrycka sig därför att man vill vara så bekväm som möjligt och sitter hellre bakåtlutad och lyssnar på. Men vet ni, livet är inte bekvämt och om vi ska kunna påverka, då måste vi kunna argumentera och stå upp för våra egna åsikter samtidigt som vi lyssnar på vad andra har att säga.

Olika åsikter och uppfattningar skapar konflikter i världen, vi lär oss att kompromissa eller så blir det helt enkelt krig. Därför är det otroligt viktigt att lyssna på vad andra har att säga och inte bara stå fast för sin åsikt och hålla för öronen.

 

 

Gillar

Kommentarer