Är det okej att vara biffig som kvinna?

Åsikter, Träning
På min blogg kan man läsa väldigt mycket om träning och hälsa då det är en stor del av min vardag. Jag vill med hjälp av min blogg sprida motivation och inspiration till människor som behöver det där extra stödet eller helt enkelt älskar att träna lika mycket som jag gör. Min blogg är öppen för alla!

Jag vill dela med mig av min passion för träning och ge tips och övningar.

Men något jag verkligen försöker förmedla och peppa till är att tjejer ska våga styrketräna, våga bygga muskler och inte bara spendera tid på bandet och träna kondis. Jag vet att det är många tjejer som helst spenderar tid på bandet då de inte vill bygga muskler och få en manlig fysik. Det biffiga killarna ni ser på gymmet har slitit som djur i år för att uppnå det resultat de befinner sig i idag och med det vill jag säga att du inte behöver vara orolig för att bygga muskler stora som hus.

Det har skett en stor förändring under det senaste året och allt fler tjejer börjar styrketräna vilket jag tycker är super roligt! Våga ta i, våga kämpa och våga bygga muskler. Självklart är det suveränt att kombinera både styrka och kondition, men en sak kan jag lova er... Styrketräning är väldigt effektivt vare sig om du vill bygga muskler, gå upp eller gå ner i vikt.

De finns de som säger att kvinnor inte ska ha muskler därför att det är manligt och okvinnligt. Men helt ärligt, hur sexigt är det inte med muskler?

"Vet dock en handfull tjejer som verkligen försöker bygga biceps osv, tycker detta är extremt avtändande och skulle aldrig vilja att min tjej fick smått biffiga armar, tjejer som håller igång för att
stanna i shape = ok.
Tjejer som vill bygga upp muskler = inte ok (i min mening)

Ser inte ned på er tjejer som vill bygga, men för mig känns det fel och blir inte särskilt attraherad av det, tur att alla får ha sin egna åsikt!"


Här kommer vi till den delen där kvinnor och män blir uppdelade i kategorier där det finns rätt och fel dvs normer i samhället som säger t oss vad som är manligt och kvinnligt. Enligt mig får alla människor se ut och klä sig hur de vill och jag önskar att det inte är en sådan hård dragen linje mellan vad som är maskulint och feminint.

Svar på citatet ovan: "Det är precis sådana här uttalande som skrämmer tjejer från styrketräning med tunga vikter, trams är det. Starka tjejer är snyggt och sexigt och fortfarande kvinnligt. Men det finns ju en del som projicerar sin egen osäkerhet till en kvinnas biceps.

Som tur är är det min personliga erfarenhet att dom flesta män tycker det är hett med en vältränad stark kvinna."


Låt aldrig samhället eller någon annan säga åt dig vad du får och inte får göra! Det tänker i alla fall inte jag göra. Jag tränar för att jag älskar det och vill bygga en snygg fysik med snygga muskler, alla tycker inte att det är snyggt men huvudsaken är att jag gör det!

Gillar

Kommentarer