Är det att offra eller att prioritera?

Kost, Träning
Under veckan var jag på en föreläsning av Per Lager där han sa något som fick mig att vilja skriva det här inlägget. Han berättade nämligen om hans karriär som cyklist när han var ungdom och att han la ned mycket engagemang och tid på både sin träning och allt där utanför. Det han sa som fick mig att tänka på mig själv var när han berättade om att han valde att inte äta chips, för varför skulle han äta chips och förstöra det han så länge hade kämpat för och byggt upp? För honom handlade det om prioriteringar.

Det är precis vad det handlar om; prioriteringar. När jag är på gymmet 5 dagar i veckan och lägger ned massor av tid på träning är det väl ganska självklart att jag inte vill kasta bort det genom dålig kosthållning. En del människor tycker att det är konstigt att välja bort och offra den delen av kosten som i princip alla äter, men för mig är det ingen uppoffring utan en prioritering. Jag väljer mitt mål framför att äta som alla andra bara för att jag borde.

Det är inget fel med att ha ett annorlunda kostupplägg. Idag finns det så sjukt många dieter som folk följer och det är inget konstigt med det. Väljer du att äta på ett visst sätt, sure! Om man har ett mål är det klart att man ska lägga upp en plan och följa den utan att påverkas av samhällets syn av hur du borde äta.

Det känns som att ungdomar ska äta pizza. De ska äta hamburgare, pommes och bea. De ska äta chips, godis och glass. Väljer man att äta sallad, ja då har man ätstörning, lite så känns det... Jag anser inte att det är konstigt att äta skräpmat, herregud det gör jag också, men jag gör det med måtta och väljer mina tillfällen noggrant.

För mig handlar det om prioritering och jag mår inte dåligt av att missa den "vanliga" maten. Det går att skapa magi av grymma råvaror som din kropp ÄLSKAR, det är precis vad jag gör.
Dessutom finns det massor av alternativ som är goda ersättare. Lohilo's glass är inte som Ben & Jerry's men den är god och innehåller protein som jag prioriterar i kosten.

Gillar

Kommentarer