Acceptabelt att tycka dåligt om sig själv?

Okategoriserade
Något jag reagerade åt när jag kollade igenom flödet på ask.fm såg jag att Ben Mitkus hade skrivit en klok sak.

"det är mer acceptabelt att tycka dåligt om sig själv än att tycka bra om sig själv"

Det är helt ärligt så sant som det kan bli, helt sjukt sant. Och sjukt, det är det första ordet av alla uttryck man kan säga om detta. Dagens samhälle är exakt som detta.

Tycker man om sin kropp och är stolt då är man dryg och skrytig och tror man är en Victoria secret model. Det är helt oacceptabelt enligt samhällets alla tonårs poliser. Att tycka om sin egen kropp... Sicken bitch.

Om man däremot går och klagar på sin kropp då söker man uppmärksamhet och är en bitch för det... Man ska alltså vara något mitt emellan.

-Men nej! Man ska vara det första! Nöjd över sig själv, sin kropp och allt med sig själv. Du är unik.

Hur har det kunna bli såhär? Jo därför att det har uppstått ett ideal runt om i världen där man ska vara fit, stor rumpa, stora bröst, pin smal och allt vad det är. Det är klart man mår dåligt och folk blir deprimerade. Men det är typ 1/10 som är smal och snygg rumpa osv. Alla dessa bilder är ju så jäkla redigerade som de kan bli. Om det går att göra om en människa till en hamburgare är det ju självklart att man kan skära bort lite fett på en bild.

Men vet ni? Det är så jäkla mycket snyggare med kurvor. Om vi är värda mer för att vi är smala eller att killarna inte tycker om dig för att du har fett på kroppen precis som vilken annan människa som helst? Skit it. Du är du. Vi måste sluta kräva så mycket. Killar kräver av tjejer och tvärtom.

Vi är människor, vi måste ha fett för att överleva. Det är vårat bränsle. Det går inte att vara pin smal. Jag säger inte att smala personer är mindre värda heller men man ska inte sträva efter att vara jätte smal. Man ska se ut som man själv vill, när man mår bra.

Var rak i ryggen och visa att du är stolt över din kropp. Det borde du vara. Jag är stolt över min kropp!

 

Gillar

Kommentarer

:))
,
Ååå vilket bra inlägg Linn!!