-Det är upp till en själv

Åsikter
Som individ har vi rätt att fatta våra egna beslut gällande både träning och kost. Detta inlägget kommer att sväva in på kost området och olika val vi individer väljer att ta.

En del människor väljer att äta pizza, kebabtallrik, pommes, godis och energidryck var och varannan dag. Exempelvis min brorsa och många, många andra. Jag tillhör inte dem. Det betyder inte att jag är rädd för att bli "tjock" som många får höra när man säger att man exempelvis inte dricker dricka eller väljer bort pizza och onyttiga alternativ.

Jag må träna mycket, men jag är en riktig gottegris. Däremot har jag satt en gräns som jag tycker är rimlig, därav leder det till att jag inte vill dricka dricka, käka pizza och annat. Jag har valt att sätta ett stopp för mig själv vilket ger mig mer disciplin över min kost. Jag är inte helt felfri i min kost, vissa dagar kan jag käka mjuka mackor trots att jag lovat mig själv att äta havregrynsgröt till frukost varje vardagsmorgon. Det är något jag kan jobba på!

Här kommer också ett exempel, "hon vill inte äta mjukt ljust bröd, what a problem, hon har ätstörningar". Jag har inte helt slutat äta mjukt bröd, däremot försöker jag undvika det i största mån jag kan. Det finns andra, mycket bättre alternativ än ljust bröd. Jag får direkt sötsug om jag äter en frukost med mycket socker, jag kan äta två mackor och yoghurt och ändå vara hungrig första halvtimmen av min lektion medan om jag käkar en portion gröt håller mig betydligt mycket längre.

För vissa klingar det direkt i varningsklockorna när en ung tjej inte vill äta onyttigt. "Har hon påverkats av samhällets normer? Kommer hon att svälta sig själv?"... Både du, jag, din syster, din brorsa eller vem som helst vet att alla påverkas av samhällets normer och ideal på ett eller annats sätt. Det går ej att förneka. Däremot påverkas man olika mycket.

Det är inget fel med att äta rätt. Är det accepterat att äta skräpmat kan det likaväl vara accepterat att äta bra nyttig mat för en ungdom.
Med detta vill jag säga att alla gör sina egna val och du får äta precis vad du vill!

Gillar

Kommentarer