23 december

Okategoriserade
Osunt förhållande till mat

Många människor leder utav ätstörningar eller ett osunt förhållande till mat. Denna lucka kommer att handla om relationen till kost och hur man kan tänka.

Det är inte sunt att räkna kalorier varje minut, varje timme, varje dag i 365 dagar året om. Du ska inte ha ångest. Våga unna dig själv, men ät inte efter dina känslor.

Jag är själv ganska strikt med min kost och väljer det nyttiga framför det onyttiga, i de flesta fallen och jag ser inget problem med det. Alla gör vi olika val och det är upp till en själv. Idag tycker jag att det borde vara lika accepterat att vara smal som att vara tjock, helt ärligt. Alla kroppar är fina kroppar och alla borde vara accepterade oavsett hur du ser ut och vilka former du har.

Är det mer accepterat att äta onyttigt än nyttigt? Är det för att man tror att personen är rädd att bli tjock?

Det är inte mer ok att säga att någon är smal än tjock, trots att många vill höra att de är smala, men alla tar det inte som en komplimang. Det är en kommentar om någon annans kropp.

Att man är smal betyder inte att man har en osund relation till mat eller att man lider av anorexia. Det kanske är så att man har allmänt svårt att gå upp i vikt och att man kan käka hur mycket som helst utan att lägga på sig något.

Det läggs väldigt stor uppmärksamhet att visa att det är okej att vara tjock, men glömmer man inte bort att det är okej att vara smal? Är det bara överviktiga som tar illa upp? Skulle knappast tro det. Idealet idag är just att vara smal, visst det kanske borde ändras, därför vill man förmedla att det är okej att vara överviktig, men det får inte klanka ned på de underviktiga. Det borde ändras till att alla kroppar är okej.

Våga unna dig något gott då och då, du lever en gång och det där onyttiga som du bara älskar gör kanske inte så stor skada i slutändan. Ha bra matvanor, en bra relation till mat och våga unna dig.
 

 

Gillar

Kommentarer