20 november

Träning
En avslappnad relation till träning

Jag skulle anse att jag har en relativt avslappnad relation till träning då jag inte har problem med att hoppa över ett pass om jag känner att min kropp inte pallar. I vissa perioder har jag känt att min kropp inte hunnit återhämta sig tillräckligt mellan mina pass och det leder till överträning och att kroppen inte orkar lika mycket och man blir extra seg.

Jag personligen tror att det är viktigt att ta några dagars paus för att kunna längta till gymmet och känna en glädje till träning.

Det låter så klyschigt att säga att jag tränar för att jag tycker om det, men jag verkligen älskar att hänga på gymmet och känna hur svetten rinner och musklerna bryts ned. Det som motiverar mig är mina mål och vägen att ta sig till målet vilket är genom hård träning och inget annat.

Du bestämmer över din egen träning och gör vad som är bäst för din kropp. Det finns människor som inte vågar lyfta lätta vikter då det anses som "töntigt". För att bli bra på en övning krävs det en lägre vikt och fokus på tekniken. Har du fel teknik och en tung vikt kan det sluta illa och du kommer definitivt inte bygga muskler, åtminstone inte där du önskar. Fokusera på teknik och sedan kontakten med muskeln och sist tyngden.

Våga värma upp med en lägre vikt och öka successivt. Skit i vad du tror att andra tycker och gör det som är bäst för dig.
Ni vet känslan när man gått all in på leg day och benen skakar efteråt, då ska vi inte snacka om dagen efter när man knappt kan sitta, haha! 

Gillar

Kommentarer