17 december 

Okategoriserade, Träning
Träning för tjejer

Jag ska vara ärlig, jag blir så oerhört irriterad när folk nämner och påpekar tjejträning.

För det första, varför heter det tjejträning? Är det för att kvinnor behöver träna på ett annat sätt?

Svar på tal. Inte ett dugg. Jag som tjej behöver inte träna annorlunda för att jag inte är kille om jag vill bygga muskler.

Tjejträningen har uppstått då en del hemsidor anser att de flesta tjejer har samma mål, att bli smal och få tonad kropp. Målet ligger i betraktarens ögon. Visserligen stämmer det till viss del, men tjejträning? Kom igen!

Att gå till gymmet och lyfta tunga vikter innebär inte att jag får bulliga muskler och ser ut som en man efter 1 år, då krävs det stor mängd anabola om vi säger så ;) De fitness-killarna ni följer på instagram med ryggar formade som ett V och kroppar som alla killar drömmer om kan jag lova er har tränat oerhört mycket, därför att det krävs så oerhört mycket för att bygga stora muskler, särskilt utan kosttillskott. Det går absolut, men det tar tid.

Tjejer har sämre förutsättningar för att bygga muskler, men vi bygger dem på likadant sätt, genom att bryta ned dem på gymmet och låta dem återhämta sig och bygga upp sig hemma.

@sarakinnviks

@fridapaulsen

Sen vill jag också påpeka det att för att bygga muskler krävs det att man käkar bra mat och väldigt mycket protein som är kroppens byggstenar.

Nedanstående bild på Frida är innan en Fitness-tävling vilket innebär att hon deffat. Dvs att hon inte har den låga fettprocenten dagligen.

Att deffa betyder att gå på kaloriunderskott och innebär att man äter mindre än vad man gör av med vilket leder till minskad vikt och fettprocent. Det är svårt att bygga muskler under denna period och en del muskelmassa försvinner.

Jag uppmanar er alla till att äta bra mat och i lagom mängd, som passar dig!

Gillar

Kommentarer