10 december

Träning
Kycklingfilé med sötpotatis

Sötpotatis har blivit det nya "IT", dock är sötpotatis inte en potatis som det låter på namnet utan en ört. Näringsmässigt skiljer sig inte potatis och sötpotatis särskilt mycket åt. Fördelen med sötpotatis är att den är fullproppad med antioxidanter, vilket gör den till ett bättre val jämfört med den vanliga potatisen och dessutom fiberrik. (Fungerar även att käkas som rå i form av snacks)

Näringsvärde per 100 gram: sötpotatis, rå
Energi: 86 kcal
Protein: 1,57 gram
Kolhydrater: 20,12 gram
Fett: 0,05 gram
Fibrer: 3 gram
  • En kycklingfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Sötpotatis
  • Olja
  • Flingsalt

Skär upp sötpotatisen i skivor eller stavar och lägg på en plåt, ringla över olja och flingsalt och sätt in i ugnen i ca 20 min (215 grader). Stek kycklingfilén och krydda med salt och peppar, eventuellt annan tillsats exempelvis paprikapulver. Glöm inte salladen ;)

Gillar

Kommentarer